torstai 20. kesäkuuta 2013

MEKKOJA, JUMPPAREITA JA MUUTA

Kesän tullen on tullut häärittyä puutarhassa, ja ompelu on jäänyt. Jotakin kuitenkin olen saanut aikaiseksi.

Tytöille testasin Finlaysonin lippahuivin kaavaa, sen saa tulostettua täältä. Tähän pinkkiin huiviin lisäsin alareunaan 3cm, eikä se ole mielestäni ollenkaan liikaa. Lippaan laitoin kovikkeeksi tavallista tukikangasta, mutta se saisi mielestäni olla kovempi. Kangas on retrolöytö tuttavan varastosta, jonka olen värjännyt pinkillä pesukonevärillä.

Muutama mekko toisella ilmaiskaavalla on tullut myös tehtyä. Racerbackdressin kaavan saat ladattua täältä
Omille tytöille Lillestoffin Sweet Days-trikoosta, jonka olen ostanut suoraan sen suomalaiselta suunnittelijalta Sari Ahokaiselta. Vihreä kanttinen edestäpäin, sinikanttinen takaapäin kuvattuna tässä kuvassa.
 Kummitytölle kaavan koolla 7-8 ihastuttavasta sydäntrikoosta, jonka ostin puoleenhintaan Puoti-pikestä, joka nykyisin kulkee nimellä Paperinauha. Löytyy Anttilan kauppakäytävältä. Suosittelen piipahtamaan, siellä on Seinäjoen paras lastentrikoovalikoima  (jos minua ja ystäviäni ei lasketa). :)
Toukokuun helteiden yllättäessä koin sen, minkä moni muukin kanssa ompelija. Kesävaatteita ei ole ollenkaan tarpeeksi. Varsinkaan meillä, kun tytöt käyttävät samaa kokoa. Niinpä katsoin katsoin tilaisuuteni tulleen, kun tytöt lähtivät mummolaan yöksi ensimmäistä kertaa Annikin syntymän jälkeen (2,5 vuotta). Sain purkaa eroahdistusta aamun hiljaisina tunteina.

Tämän trikoon olen tuonut tallinnasta viime kesänä. Ihastuin siihen heti, vaikka onkin pakanloppu omine virheineen, mutta ei niitä vauhdissa huomaa ollenkaan! Kaava on muokattu Otto bren jungle stripes kaavasta, Ompelin molemmille omat, tässä kuvassa Annikin oma
Ainolle ompelin lisäksi toisenkin singoallan. Kangas on Saksasta tilatusta yllätyspaketista. Tein myös ensimmäisen aplikoinnin omalle väelle. Käsittämätöntä, vaikka olen aplikointeja tehnyt jo kymmeniä, vasta nyt sain aikaiseksi ensimmäisen itselle. Mekko oli menestys!

Keväänkorvalla lähti myös pipoja serkkulaan. Kaava on itse kehittämäni valmiiksi rutattu malli
Pikkuserkkulaan on mennyt jo useampi jumpsuitti, jotka ovat olleet hyvin suosittuja. Sain keväällä sieltä valtavan pussin kankaita, joista olen kevään mittaan ommellut sitä sun tätä. Tässä muutama jumpsuitti perheen naisväelle.

Minkalle koossa 130
 Mintalle 116cm
 Miljalle 140cm
Seuraavaksi paininjalan alle joutuu piparikukkaa Mintalle, joka hurmasi minut kevättalvella viittomalla. Silloin tein piparikukasta hänelle jumpparin, joka kuitenkin on jo jäänyt lyhyeksi (kutistui pesussa ja kuivausrummussa) Tästä viisastuneena pesen piparikukat nyt kahdesti ennen ompelua. Kankaan sain kangashamstereista ostoilmoituksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti