keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

KETTUTAKKI

Näitä takkeja on liikkunut jo pitkään ja olen niitä ihastellut. Pitihän likoollekki saada semmoset. Ainon oma valmistui jo aiemmin keväällä, Annikin oma on sitten roikkunut ompelupöydällä tähän päivään asti. Bloggaan nyt vain Annikin takin, koska Ainon takki on jo vähän nuhruinen.

Kettukangas on siis IKEA:sta. Ystäväni tuotti sen miehellään Tampereelta(kaikkehen sitä joutuu).Vuorena polarfleece Kangas-Mallasta. Resorit on Hilcon, Hanhelista. Rengasvetoketju taasen Royalista

Kaava on Ottobre 6/11 Tinttiina, vähäisin muokkauksin. Kaava on tosi suuri, Annikille piirsin koon 92cm, joka vastasi noin 104cm ja tulikin siis Ainolle.

Kettukankaan kohdistaminen on todellista tuhlausta. Onneksi metrihinta on kohrallansa.


Selkäpuolella molemmissa takeissa Orava. Hihat ja huppu ovat Ainon omassa toisenlaiset.

Uhmasin kaikkia alan sääntöjä ja leikkasin hihat poikkilangan suuntaan. Kankaassa menee aina raportin rajalla tällainen mikälie värien tarkistus viiva, joka oli leikatessa jatkuvasti vastassa. Niinpä leikkasin nistä hihat! hmmmmm.... tykkään!
Hihojen vuorin kanssa takkusin. Ensin tein ne tikkikankaasta, liian paksut. Sitten samasta polarfleecestä kuin muu vuori, liian luistamaton. Lopuksi keksin paikallisesta tavara taivaasta vanhan verkkarikankaan, joka sopi tehtävään mainiosti!

Nämä takit tulevat varmasti olemaan lujilla meidän perheessä, niin paljon niistä likatkin tykkää <3

3 kommenttia:

  1. Hieno! Olet onnistunut kohdistuksissa todella hyvin.

    VastaaPoista
  2. Ihana takki! Tarttee laittaa tekolistalle. Minkä verran kaikkine kohdistuksineen arvioisit kangasta kuluneen? Homenna on edessä Ikean reissu, joten taitaa tarttua tätä kangasta taas matkaan.
    P.s. Meilläkin asustaa pieni Aino, ikää tosin vasta 1v3kk.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tähän kokoon taisi mennä yksi kuviokerta. Oliskohan
      1,5m. Kannattaa ottaa reilusti.

      Poista