sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

TANTTUUSIA

Olipa kerran kolmoslanit toisena pääsiäispäivänä, jossa osanottajia oli enemmän kuin koskaan! Tällä kerralla en ehtinyt valmistella laneja, enkä siis saanut niin paljon valmista. Ensimmäistä kertaa kuitenkin omistauduin vain omille lapsille. Tyttööset saivat liivimekot metsolan loppuun myydystä kukkajoustofroteesta.


Kaava on oma, itse piirretty taannoin kaupan liivarista, jatkettu vaan tyttöjen kasvaessa suuntaan jos toiseen. Tässä leveys molemmissa sama, Ainolle vain 5cm pidempi.

Meillä on tiedossa häät huhtikuun lopussa, valitsin kaapista kaupan mekot likoille, jotta saavat kelvata, ainoastaan siskon vanhempi tyttö on ilman mekkoa. Sain mummoilta toruja valinnoistani, ettei niillä mekoilla voisi häihin mennä! En piitannut sanomisista, mutta se jäi kuitenkin vaivaamaan... Niinpä käydessäni EK:ssa minua vastaan käveli ihana kukkasatiini, joka huusi päästä mukaani! Mekon värkit maksoivat vain 11€! Ompelin omalle tytölle mekon Sömnads-magasinin kaavalla 8/12. Seuraavana päivänä hain kangasta lisää ja tein siskollekin oman.
Siskon tyttö haettiin kauppareissulle kyytiin, ja hän sai itse valita mekko-kankaat. Jonna taisi olla niin jännityksissä, kun pääsi valitsemaan itse kankaita, ettei siitä meinannut tulla mitään. Ehdottelin tytön lempivärejä, mutta päätään se vaan pudisteli. Sitten yhtäkkiä Jonna alkoi hiplata yhtä kimallekangasta. Kimallettako haluasit? -kysyin. Jooo, ja jotakin vaaleaa. Näytin valkoista. Eeeeeeiii, mutta kävisikö tämä? -Jonna kysyi ja näytti harmaata satiinia. Johantoki! ja myyjän avustuksella löydettiin vielä vyöhönkin kangas joka sointuu puvun sävyyn.
Samalla kaavalla valmistui Jonnankin mekko pienin muokkauksin.


1 kommentti:

  1. Hei! Sulla on niin pirteitä vaatteita, että jätin sulle blogiini haasteen!

    VastaaPoista